Κουρτίνες

Το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ κι όλοι έχουμε την διάθεση να αναθεωρήσουμε και να ανανεώσουμε την καθημερινότητά μας. Αν κι εσύ νιώθεις ότι θες κάτι να αλλάξεις προς το καλύτερο αυτό το φθινόπωρο, το Περί Βελόνας και Κλωστής για μια ακόμα φορά σε «νιώθει»! Υποδέξου την νέα εποχή ανανεώνοντας τις κουρτίνες του χώρου σου! Εκτός από την μεγάλη χρηστική τους λειτουργία, οι κουρτίνες φυσικά μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο από την αρχή και να φέρουν νέο αέρα στο σπίτι ή το γραφείο σου. Από ταινίες κουρτινών, εξαρτήματα, γαντζάκια και βαρίδια, για οτιδήποτε κι αν χρειαστείς για τον εξοπλισμό των νέων κουρτινών σου, μπορείς να συμβουλευτείς το Περί Βελόνας και Κλωστής.

Κουρτίνες

Επιλογή Ιδανικού Μεγέθους και Χρώματος

Το μέγεθος, το στυλ, το χρώμα και το είδος της κουρτίνας αλλά και των υλικών της είναι σημαντικές παράμετροι που πρέπει να πάρεις υπόψη. Στο Περί Βελόνας και Κλωστής, θα βρεις όλα τα απαραίτητα υλικά κουρτίνας που χρειάζεσαι, πάντα στην καλύτερη ποιότητα και με την φροντίδα των καλύτερων επαγγελματιών του χώρου, για να κάνεις την επιλογή σου. Από ταινίες κουρτινών, εξαρτήματα, γαντζάκια και βαρίδια, για οτιδήποτε κι αν χρειαστείς για τον εξοπλισμό των νέων κουρτινών σου, μπορείς να συμβουλευτείς το Περί Βελόνας και Κλωστής.
Τι θα πρέπει να σκεφτείς λοιπόν πριν αρχίσεις την έρευνα σου; Καταρχάς, το είδος του παραθύρου στο οποίο θα μπει η νέα κουρτίνα είναι σημαντικό καθώς φυσικά καθορίζει το σχήμα, τις διαστάσεις, το είδος και σχέδιο που θα ψάξουμε. Για παράδειγμα, για ένα μεγάλο και ψηλό παράθυρο πολλοί επιλέγουν κουρτίνες με μεγάλα σχέδια, για να «γεμίσουν» αρμονικά τον μεγάλο χώρο. Αντίθετα, για ένα μικρό παράθυρο από το οποίο αντικειμενικά ο αέρας και το φως που μπαίνει είναι σε μικρές ποσότητες, μια κουρτίνα από ελαφριά υφάσματα και σε ανοιχτά χρώματα είναι ιδανική για να μην επιβαρύνει επιπλέον την ατμόσφαιρα.

Επιλογή Ιδανικού Χώρου και Στυλ

Επίσης, εξίσου σημαντική παράμετρος για την επιλογή της κουρτίνας είναι το δωμάτιο για το οποίο αυτή προορίζεται. Γενικότερα, είναι αλήθεια ότι μια κουρτίνα, μιας και συνδέει το ταβάνι με το πάτωμα ενός δωματίου, έχει την μαγική ιδιότητα να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ένα δωμάτιο είναι ψηλότερο ή χαμηλότερο από την πραγματικότητα. Έτσι, σε ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο, μια κουρτίνα σε σκούρες αποχρώσεις μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι ο χώρος μικραίνει και γλυκαίνει. Αντίθετα, οι παστέλ αποχρώσεις και οι πιο μίνιμαλ κουρτίνες ταιριάζουν καλύτερα σε λιγότερο ευρύχωρα δωμάτια που θέλουμε να μεγαλώσουν «στο μάτι». Επίσης, για τα δωμάτια στα οποία ο ήλιος διαχέεται στον χώρο άπλετα και χωρίς τσιγκουνιές, μια κουρτίνα σε πιο ψυχρές αποχρώσεις μπορεί να δώσει μια αίσθηση δροσιάς κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Διαλέξτε την Κουρτίνα της Αρέσκειάς σας

Άλλωστε, εκτός από το γενικότερο στυλ διακόσμησης του χώρου σου που θα πάρεις υπόψη για να επιλέξεις χρώμα και σχέδιο για την κουρτίνα σου, είναι προφανές ότι το κάθε δωμάτιο, ανάλογα και με την λειτουργία του, χρειάζεται άλλου είδους κουρτίνες. Για παράδειγμα, για το σαλόνι, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνήθως προτιμά μια αέρινη κουρτίνα που έρχεται να εναρμονιστεί με την συνολικότερη διακόσμηση του χώρου σε στυλ και χρώμα, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην χρηστική της λειτουργία. Από την άλλη, σε ένα υπνοδωμάτιο, πρέπει να σκεφτούμε τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του «ενοίκου» του: έτσι, αν δεν μας αρέσει και πολύ να ξυπνάμε με τις ακτίνες του ήλιου, η κουρτίνα πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο της κι εδώ, ο συνδυασμός μιας κουρτίνας συσκότισης και μιας απλής είναι ένα ενδεχόμενο που πρέπει να συμπεριληφθεί στην λίστα έρευνας που φτιάχνεις.

Συνοπτικά

Σίγουρα πάντως, η τελική επιλογή της κουρτίνας βαραίνει το προσωπικό στυλ και γούστο του καθενός. Επειδή ακριβώς η κουρτίνα είναι αδιάσπαστο κομμάτι της διακόσμησης ενός δωματίου, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορεί να φέρει χαρά στον προσωπικό χώρο μας, μιας και θα περνάμε αρκετές ώρες παρέα! Έτσι, παρά τις γενικές συμβουλές διακοσμητών και ειδικών του design, το ένστικτό σου σίγουρα πρέπει να σε κατευθύνει και σε αυτήν την απόφαση, για να φτιάξεις τον χώρο σου ακριβώς όπως τον έχεις ονειρευτεί και με τις κουρτίνες που ταιριάζουν στο προσωπικό σου ύφος!

Κουρτίνες Πώς θα διαλέξεις τις κατάλληλες
    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.