Είτε για έμπειρους είτε για αρχάριους, τα απαραίτητα αξεσουάρ για πλέξιμο είναι ίδια.

Ίσως κάποια, για τους πιο έμπειρους, να μην είναι όλα και τόσο απαραίτητα, σίγουρα όμως μπορούν να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα!

Μπορεί να έχεις δει γιαγιάδες, ή γενικά πιο έμπειρους στο πλέξιμο, να πλέκουν με το μάτι, χωρίς τη βοήθεια αξεσουάρ.

Σίγουρα η εμπειρία μετράει. Αν αυτό όμως εσένα δεν σε βοηθά, μη σκας.

Παρακάτω αναφέρουμε απαραίτητα αξεσουάρ και υλικά πλεξίματος που θα βρεις στο Περί Βελόνας και Κλωστής, ιδανικά για να φτιάξεις τα αριστουργήματά σου!

Τι Αξεσουάρ θα Χρειαστείς πριν Ξεκινήσεις το Πλέξιμο

Βασικά αξεσουάρ πλεξίματος

Πάμε να δούμε ένα-ένα τα βασικά αξεσουάρ και υλικά πλεξίματος που χρειάζεσαι, καθώς και που βοηθά το κάθε ένα!

Βελόνες για πλέξιμο

Οι ίσιες βελόνες για πλέξιμο που όλοι ξέρουμε, είναι ιδανικές για τετράγωνα και ορθογώνια πλεκτά. Μπορείς να πλέξεις κασκόλ αλλά και πουλόβερ, ζακέτες και άλλα, πλέκοντας ξεχωριστά το κάθε τμήμα του πλεκτού.

Βελόνες για κάλτσες

Οι βελόνες για κάλτσες είναι ό,τι χρειάζεσαι για να πλέξεις εύκολα το λαιμό σε πουλόβερ, σκούφο, γάντια και άλλα. Μπορείς, επίσης, να πλέξεις αυτά και με τις κλασικές βελόνες. Αν, όμως, δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία, τότε οι βελόνες για κάλτσες είναι η καλύτερη επιλογή!

Βελόνες για πλέξιμο (σακοράφες)

Με αυτές τις βελόνες μπορείς εύκολα να ενώσεις τμήματα ενός πουλόβερ, όπως την πλάτη με το στήθος και τα μανίκια. Χάρη στο μεγάλο μάτι που έχουν, χωράει εύκολα το νήμα που χρησιμοποίησες για να πλέξεις. Έτσι, εύκολα θα μπορέσεις να ενώσεις τα τμήματα χωρίς να φαίνεται τίποτα!

Βελόνες πλεξίματος κυκλικές

Οι κυκλικές βελόνες πλεξίματος είναι απαραίτητες για μεγάλα πλεκτά. Διαθέτουν ένα καλώδιο με δυο βελόνες και μπορείς σε αυτές να πλέξεις κουβέρτες, καθώς χωράνε περισσότερους πόντους. Όμως, η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο εκεί! Μπορείς να φτιάξεις και με αυτές σκούφους, πουλόβερ (χωρίς ραφές) πολύ εύκολα.

Δείκτες για πόντους

Οι δείκτες για πόντους είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ πλεξίματος. Με αυτούς μπορείς εύκολα να μαρκάρεις τα σημεία στα οποία θα κάνεις διάφορα σχέδια.

Αφού ολοκληρώσεις το πλέξιμο, με τους δείκτες θα ξέρεις που ακριβώς θες να κεντήσεις σχέδιο με κλωστή.

Ή ακόμα, μπορείς να περάσεις διάφορα διακοσμητικά που θα αναδείξουν το πλεκτό σου!

Δείκτες για τους Πόντους Κλειστοί Prym

Ψαλίδι

Υπάρχουν πολλά μεγέθη και είδη ψαλιδιών. Άλλα για αριστερόχειρες, άλλα για δεξιόχειρες, για γενικές χρήσεις και πολλά άλλα. Για αποτελεσματικό κόψιμο δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει εσένα περισσότερο στο χέρι.

Δαντελόνημα – κουβερτόνημα

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε νήματα για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει για το κάθε σου πλεκτό. Θα βρεις νήματα σε διαφορετικά χρώματα, ποιότητες και υλικά. Επίλεξε ό,τι χρειάζεσαι και ετοιμάσου να ξεκινήσεις το πλέξιμο!

Μετρητής σειρών

Μπορεί να βλέπεις τη γιαγιά σου, ή άλλους πιο έμπειρους να πλέκουν με το μάτι. Σίγουρα όμως, αν δεν έχεις εμπειρία και ακολουθήσεις αυτή την τεχνική, θα έχεις ανομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εδώ, λοιπόν, ο μετρητής σειρών είναι το αξεσουάρ που θα σε βοηθήσει να έχεις τον ίδιο αριθμό σειρών. Έτσι, θα έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα και δεν θα χρειάζεται να κάνεις αλλαγές για παράδειγμα στα μανίκια, γάντια κλπ.

Ώρα να Μεγαλουργήσεις!

Αφού, λοιπόν, έμαθες τι χρειάζεσαι για να έχεις άριστα αποτελέσματα πλεξίματος, ήρθε η ώρα να εφοδιαστείς αυτά που χρειάζεσαι. Στο Περί Βελόνας και Κλωστής θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το πλέξιμό σου.
Εκτός, όμως, από τα απαραίτητα υλικά και αξεσουάρ πλεξίματος, εμείς θα σε βοηθήσουμε με ιδέες και τρόπους, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ποτέ το πλέξιμο δεν ήταν τόσο εύκολο!

    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.