Όλοι λίγο πολύ έπρεπε κάποια στιγμή να μπαλώσετε μια κάλτσα, να αλλάξετε ένα κουμπί ή να κάνετε μια παρέμβαση σε ρούχο σας. Επειδή το ράψιμο δεν είναι δουλειά μόνο της μαμάς, καλό είναι όλοι να γνωρίζουν βασικές τεχνικές ραψίματος.

Μιας που σίγουρα κάποια στιγμή όλοι θα έρθουν στην ανάγκη να ράψουν κάτι, πρέπει να έχουν τα απαραίτητα υλικά ραπτικής. Για να επιδιορθώσετε εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή, ένα ρούχο, σας έχουμε μια πρώτη λίστα με τα υλικά ραπτικής που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι.

Δείτε λοιπόν τη λίστα που ετοίμασε το Περί Βελόνας και Κλωστής για εσάς, για να ξέρετε τι δεν πρέπει να λείπει και από το δικό σας σπίτι.

Υλικά Ραπτικής που δεν Πρέπει να Λείπουν από Κανένα Σπίτι (Part 1)

Αξεσουάρ ραπτομηχανών

Αν διαθέτετε ραπτομηχανή, τα αξεσουάρ ραπτομηχανών είναι από τα υλικά ραπτικής που πάντα πρέπει να έχετε. Οι ραπτομηχανές είναι το μηχάνημα με το οποίο μπορείτε στην κυριολεξία να κάνετε ό,τι θέλετε. Θέλετε να φτιάξετε δικό σας ρούχο; Να κοντύνετε μια κουρτίνα; Αυτά και ένα σωρό άλλα μπορείτε να κάνετε με μια ραπτομηχανή, όταν έχετε τα απαραίτητα για αυτήν αξεσουάρ!

Αξεσουάρ Ραπτικής

Αξεσουάρ ραπτικής

Με τα αξεσουάρ ραπτικής μπορείτε να έχετε σε τάξη τα πιο σημαντικά υλικά ραπτικής. Θήκες για να βάλετε τις βελόνες σας, πελότα καρπού, σετ ραπτικής ταξιδιού κ.α. είναι κάποια που θα βρείτε.

Επιπλέον, στη συλλογή αυτή θα βρείτε και το κατάλληλο κάλυμμα σιδερώστρας, για να μπορείτε να σιδερώνετε εύκολα τα ρούχα σας.

Βοηθητικά υλικά ραπτικής

Τα βοηθητικά υλικά ραπτικής είναι σημαντικό να υπάρχουν σε ένα σπίτι. Είναι αυτά που ολοκληρώνουν τη συλλογή με τα υλικά ραπτικής που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας.

Σε αυτά θα βρείτε μεζούρες, δαχτυλήθρες, σαπουνάκια σημαδέματος και άλλα σημαντικά βοηθητικά υλικά ραπτικής, που θα σας προσφέρουν την καλύτερη βοήθεια.

Κλωστές ραψίματος

Πως μπορούν να λείπουν οι κλωστές ραψίματος από τα άκρως απαραίτητα υλικά ραπτικής, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι!

Με αυτές θα μπορείτε να ράψετε γρήγορα κάλτσες, να στερεώσετε ή να τοποθετήσετε κουμπιά και πολλά άλλα.

Επιπλέον, υπάρχουν σε διάφορα χρώματα για να χρησιμοποιείτε αυτή που ταιριάζει στο ρούχο που ράβετε και όχι μόνο.

Στη συλλογή θα βρείτε διαφόρων ειδών και χρωμάτων για να επιλέξετε αυτές που χρειάζεστε!

Κλωστές ραψίματος

Κουμπιά

Σε πολλούς έχει συμβεί να ξηλωθεί ένα κουμπί από το πουκάμισο, λόγω βιασύνης για να πάτε σε ένα ραντεβού. Για να μη χάσετε ένα σημαντικό ραντεβού, αλλά και για να μην αφήσετε στην άκρη ένα ρούχο, καλό είναι να εφοδιάσετε τα υλικά ραπτικής σας με κουμπιά. Έχοντας, λοιπόν, πάντα στην άκρη κλωστές και κουμπιά δεν θα έρθετε ποτέ σε αυτή τη δύσκολή φάση!

Καρφίτσες Παραμάνες

Καρφίτσες παραμάνες

Οι καρφίτσες και παραμάνες είναι τα must have υλικά ραπτικής που όλα τα σπίτια πρέπει να έχουν. Με αυτές μπορείτε να σημαδέψετε ένα ρούχο για να κάνετε τις επιδιορθώσεις σας ή και να τις χρησιμοποιείτε ως οδηγό για να έχετε ομοιόμορφα αποτελέσματα στις δημιουργίες σας.

Επίσης, με αντίστοιχο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις παραμάνες. Ωστόσο, μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε και στα ρούχα που φοράτε για να τα μαζεύετε, ώστε να αποφύγετε το εκνευριστικό άνοιγμα π.χ. στο στήθος.

Βελόνες χειρός

Γίνεται να κάνετε όλες τις επείγουσες ραπτικές δουλειές αν δεν έχετε στα υλικά ραπτικής σας βελόνες χειρός; Όχι φυσικά! Οι βελόνες αποτελούν ίσως το πρώτο και κύριο από τα υλικά ραπτικής που όλοι πρέπει να έχουν!

Με αυτές μπορείτε να μπαλώσετε τρύπες, να βάλετε ή να στερεώσετε κουμπιά και πολλά άλλα! Επίσης, υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη για ψηλές ή χοντρές κλωστές. Εσείς διαλέξτε αυτές που χρειάζεστε για να είστε πάντα σε θέση να κάνετε τις επιδιορθώσεις σας.

Βελόνες χειρός & Ψαλίδια

Ψαλίδια

Τα ψαλίδια είναι από τα υλικά ραπτικής που χρειαζόμαστε όλοι για απλές μέχρι πιο σύνθετες καθημερινές δουλειές. Για το ράψιμο, για το πλέξιμο, για χαρτοκοπτική, ακόμα και για το μαγείρεμα, τα ψαλίδια είναι απαραίτητα. Σε διάφορα μεγέθη για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες, με διάφορους τρόπους κοπής, όλα είναι χρήσιμα και κάνουν την καθημερινότητα όλων ευκολότερη!

Ταινία Ραφτή (Χριτς-Χρατς) 10cm σε Μπλε Σκληρό

Ταινίες χριτς χρατς

Μπορεί οι ταινίες χριτς χρατς να ανήκουν στα υλικά ραπτικής, η χρήση τους όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί! Με αυτές μπορείτε να κολλήσετε βάτες στα ρούχα σας ή να κάνετε κάποια άλλη επιδιόρθωση, αλλά έχετε και άλλες δυνατότητες.

Με αυτές μπορείτε να μαζέψετε τα ανακατεμένα καλώδια ή να στερεώσετε πράγματα σε ένα σημείο. Έχουν, λοιπόν, πολλαπλές χρήσεις και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε ό,τι άλλο νομίζετε ότι θα είναι βοηθητικές.

Αντιιδρωτικά για μασχάλες

Ο ιδρώτας είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού που δεν μπορεί κανείς να την ελέγξει.

Είτε λόγω ζέστης είτε λόγω άγχους, πολλοί είναι αυτοί που ιδρώνουν πολύ! Για να μην έχετε το πρόβλημα να διαγράφεται ο ιδρώτας στις μασχάλες της μπλούζας ή του πουκαμίσου, μια είναι η λύση.

Τα αντιιδρωτικά για μασχάλες είναι η καλύτερη επιλογή, που πρέπει να έχετε πάντα στο σετ με τα υλικά ραπτικής σας. Έτσι, πείτε αντίο στις άβολες αυτές στιγμές!

Υπομάσχαλα Πολλών Χρήσεων Μπεζ

Υλικά Ραπτικής από το Περί Βελόνας και Κλωστής

Σίγουρα τώρα θα καταλάβατε γιατί όλα αυτά τα υλικά ραπτική είναι άκρως απαραίτητα να υπάρχουν στο σπίτι σας. Επομένως, αν δεν έχετε κάποια από αυτά ή αν δεν έχετε γενικά υλικά ραπτικής, μάλλον ήρθε η στιγμή για να αγοράσετε.

Στο Περί Βελόνας και Κλωστής θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από υλικά ραπτικής, άριστης ποιότητας και στις καλύτερες τιμές για να επιλέξετε αυτά που χρειάζεστε. Ετοιμάστε τη λίστα σας με αυτά που σας λείπουν και κάντε τις αγορές σας!

    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.