Ασχοληθείτε με το Πλέξιμο

Μέχρι και πρόσφατα υπήρχε η εντύπωση ότι το πλέξιμο είναι ασχολία για τις γιαγιάδες μας. Τα τελευταία, όμως, χρόνια έχει γίνει το αγαπημένο χόμπι πολλών γυναικών, αλλά και ανδρών! Εκτός, όμως, από το δημιουργικό αποτέλεσμα, που θα σας κάνει περήφανους, το πλέξιμο κάνει καλό και στην υγεία.

Και όμως, το πλέξιμο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι μια δραστηριότητα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Συνεχίζοντας την ανάγνωση θα καταλάβετε πόσο θα σας ωφελήσει η ενασχόληση με το πλέξιμο και θα τρέξετε να εφοδιαστείτε με υλικά πλεξίματος.

Πλέξιμο με Αγάπη
Πλέξιμο με τη Γιαγιά

Μειώνει το στρες

Το πλέξιμο περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις, που συμβάλλουν στην μείωση του στρες και οδηγούν στην πλήρη χαλάρωση. Ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι ασχολίες με επαναληπτικές κινήσεις μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση. Παράλληλα, χαλαρώνουν τους μύες, αποβάλλοντας κάθε ίχνος έντασης από το σώμα. Πολλοί παρομοιάζουν το πλέξιμο με τον διαλογισμό και τη γιόγκα.

Πλέξιμο με τη Γιαγιά

Ρίχνει την πίεση

Όσο το σώμα βρίσκεται σε μια φάση χαλάρωσης και καλής διάθεσης οι παλμοί της καρδιάς πέφτουν. Έχει αποδειχθεί ότι το πλέξιμο μειώνει τους καρδιακούς παλμούς κατά 11 το λεπτό, σημαντικό ποσοστό ειδικά για άτομα με υψηλή πίεση. Δεν έχει σημασία αν τώρα θα ξεκινήσετε ή αν ήδη γνωρίζετε να πλέκετε. Ξεκινώντας πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι ή με τα χέρια, θα αρχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά κορτιζόλης, καθώς και η πίεση.

Ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες άνοιας

Δραστηριότητες οι οποίες απαιτούν προσοχή και είναι επαναλαμβανόμενες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Δραστηριότητες όπως το πλέξιμο, η κηπουρική και άλλες, είναι ιδανικές για να αποφύγετε μελλοντικά την πιθανότητα να εμφανίσετε άνοια. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν να ασχοληθείτε με το πλέξιμο;

Λειτουργεί ως καταπραϋντικό

Έχει αποδειχθεί ότι όταν το σώμα έχει κάποιο πόνο, το μυαλό τείνει να επικεντρώνεται στο σημείο του πόνου. Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το πλέξιμο δήλωσαν ότι τους βοήθησε να «ξεχάσουν» κάθε σωματικό πόνο. Όταν το μυαλό λοιπόν είναι στραμμένο σε μια δημιουργική απασχόληση που προσφέρει ευχαρίστηση και ο πόνος ξαφνικά εξαφανίζετε. Ειδικά για άτομα με προβλήματα υγείας που προκαλούν πόνους, είναι μια καλή ευκαιρία να αντικαταστήσουν, εν μέρει, τα παυσίπονα με το πλέξιμο!

Happy Family Drawing

Είναι αντικαταθλιπτικό

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που έχει το πλέξιμο μειώνουν το στρες και αυξάνουν τα επίπεδα έκκρισης σεροτονίνης. Η ουσία αυτή, όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα οδηγεί σε κατάθλιψη, κόπωση και γενικότερα ενισχύει την άσχημη διάθεση. Έτσι, με το πλέξιμο τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται και το άτομο είναι πιο ευδιάθετο και ήρεμο. Άλλος ένας τρόπος που συμβάλλει στην καλή ψυχική διάθεση, είναι με το όμορφο αποτέλεσμα που αφήνει στο τέλος. Φτιάχνοντας το ρούχο που πάντα θέλατε, με τα χρώματα που σας αρέσουν, θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο χαρούμενοι.

Κάντε καλό στον εαυτό σας!

Είναι σημαντικό να φροντίζουμε την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Έχοντας μια καθημερινή δημιουργική απασχόληση θα βελτιωθεί κατά πολύ η ψυχολογία και κατά συνέπεια η καθημερινότητά σας. Για να σας βοηθήσουμε στην έναρξη αυτής της υπέροχης απασχόλησης, στο Περί Βελόνας και Κλωστής θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

Κάντε μια προσπάθεια να ξεκινήσετε το πλέξιμο και να είστε σίγουροι πως θα το αγαπήσετε. Εφοδιαστείτε με βελόνες και νήμα και αρχίσετε να πλέκετε ό,τι σας αρέσει. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!

Thumbs up Drawing
    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.