Πλεκτές Κολοκύθες για Halloween

Το Halloween έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να διακοσμούμε το σπίτι μας με κολοκύθες την περίοδο αυτή!

Οι πραγματικές κολοκύθες, όμως, είναι ακριβές και χαλάνε εύκολα, ενώ οι πλαστικές δεν είναι κατάλληλες να στολίσουν όμορφα το χώρο. Επομένως, τι θα λέγατε να πλέξετε τις δικές σας κολοκύθες;

Στο παρόν άρθρο, σας δείχνουμε πως να πλέξετε κολοκύθες για το Halloween, είτε είστε έμπειροι, είτε αρχάριοι στο πλέξιμο. Είναι τόσο απλή και ευχάριστη διαδικασία που, όχι μόνο θα πλέξετε κολοκύθες για το σπίτι σας, αλλά και για τους φίλους σας!

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί τι θα χρειαστείτε και τις οδηγίες για να πλέξετε τις κολοκύθες σας. Οι οδηγίες είναι και για ίσιες και για κυκλικές βελόνες.

Φτιάξτε Πλεκτές Κολοκύθες για το Halloween

Τι θα χρειαστείτε:

Γενικά προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε βελόνα No9, όπως επιπλέον και βελόνα No5 με αντίστοιχο νήμα για την κάθε μία. Παρόλα αυτά, αν δεν έχετε τέτοιες βελόνες, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο νήμα για τις βελόνες που έχετε. Επιπλέον, θα χρειαστείτε βελόνα ραψίματος για πλεκτά, καθώς επίσης και υαλοβάμβακα για το γέμισμα.

Αν χρησιμοποιείτε ίσιες βελόνες, κλείστε τη δεξιά πλευρά των πόντων και ράψτε το κομμάτι κατά πλάτος. Για να σουρώσει ο πάτος, περάστε την άκρη του νήματος ανάμεσα από τις βελόνες και ρίξτε έναν άπλεκτο πόντο. Μόλις τελειώσετε, σφίξτε το και σταθεροποιήστε το με ένα κόμπο.

Έπειτα, κόψτε το περιττό νήμα. Αν πλέκετε με κυκλικές βελόνες, με μια βελόνα ραψίματος περάστε το τελείωμα του νήματος μέσα από τις θηλιές που είναι στη βελόνα. Τραβήξτε το νήμα και θα δημιουργηθεί ένα πουγκί. Κάντε ένα κόμπο με το νήμα για να σταθεροποιήσετε τον πάτο και στη συνέχεια κόψτε το περιττό νήμα.

Για να είναι ολοκληρωμένη η κολοκύθα, στη συνέχεια πλέξτε το κοτσάνι της. Ξεκινήστε ρίχνοντας 18 θηλιές και πλέξτε μέχρι να φτάσει περίπου τα 8cm. Το κοτσάνι να είναι ανάλογο πάντα με το μέγεθος της κολοκύθας που θα φτιάξετε. Προτιμήστε τη Ζέρσεϊ πλέξη για αυτή τη δουλειά. Τέλος, κλείστε την δεξιά σειρά των πόντων και αφού το διπλώσετε ράψτε τη ραφή.

Ώρα για γέμισμα

Πριν αρχίσετε να γεμίζετε τις κολοκύθες σας, καλό είναι να βάλετε στο εσωτερικό ένα ύφασμα, ίδιου χρώματος. Με αυτό τον τρόπο δεν θα φαίνεται άσχημα το περιεχόμενο της κολοκύθας. Αφού «ντύσετε» εσωτερικά τις κολοκύθες σας, γεμίστε τες με υαλοβάμβακα. Ανάλογα το μέγεθος της κολοκύθας, χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ποσότητα υαλοβάμβακα. Έτσι, θα έχετε κολοκύθες διαφόρων μεγεθών. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το γέμισμα των κοτσανιών.

Ώρα για συναρμολόγηση

Αφού ολοκληρώσετε το γέμισμα, ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσετε το έργο σας. Με μια βελόνα ράψτε το πάνω μέρος της κολοκύθας και σουρώστε το. Προσέξτε να αφήσετε νήμα, ώστε να ράψετε το κοτσάνι. Έπειτα, τοποθετήστε το κοτσάνι μέσα στο μικρό άνοιγμα της κολοκύθας, και με το νήμα που αφήσατε ράψτε και σταθεροποιήστε το πάνω της.

Και…voilà!

Με αυτό τον τρόπο, πολύ σύντομα θα έχετε πλέξει τις κολοκύθες σας για το Halloween και για να διακοσμήσετε το σπίτι σας το φθινόπωρο. Εύκολο δεν ήταν;

Θέλετε οι κολοκύθες σας να αντέξουν στον χρόνο; Στο Περί Βελόνας και Κλωστής θα βρείτε νήματα και βελόνες άριστης ποιότητας, που θα κάνουν το πλέξιμο παιχνιδάκι. Εφοδιαστείτε τα χρώματα που σας αρέσουν και ξεκινήστε το πλέξιμο. Θα τους αφήσετε όλους άφωνους!

    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.