Σίγουρα όλες έχετε ρούχα στην ντουλάπα σας που δεν φοράτε λόγω παλαιότητας ή απλά ρούχα πολυφορεμένα που δεν σας αρέσουν πια. Το ξέρετε ότι μπορείτε να μεταποιήσετε τα ρούχα σας και να κάνετε εντυπωσιακές εμφανίσεις; Και όμως μπορείτε! Οι δαντέλες είναι αυτές που μπορούν να «ζωντανέψουν» τα ρούχα σας και να τα κάνουν να μοιάζουν με καινούρια.

Μη πετάξετε τα παλιά σας ρούχα. Επιλέξτε τη δαντέλα που ταιριάζει σε αυτά και αρχίστε τη μεταποίηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διακοσμήσετε τα παλιά σας ρούχα με δαντέλες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εφοδιαστείτε τα κατάλληλα υλικά όπως, βελόνες, κλωστές, κόλλα υφάσματος και να συνεχίσετε την ανάγνωση. Στο παρόν άρθρο σας παρέχουμε συμβουλές για το πως να διακοσμήσετε τα ρούχα σας με δαντέλες.

Που να βάλουμε δαντέλες στα ρούχα

Μεταμορφώστε με δαντέλα τα πουλόβερ σας

Οι δαντέλες χρησιμοποιούνται ως επέκταση και διακόσμηση ρούχων. Ένα πλεκτό μπορεί να ανανεωθεί τοποθετώντας κάποια δαντέλα. Επιλέξτε να τοποθετήσετε δαντέλες σταθερές ή κιπούρ στο πουλόβερ σας και αποκτήστε ένα απίστευτα κομψό αποτέλεσμα. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τη δαντέλα σας στο κάτω μέρος ή στις άκρες των μανικιών. Ωστόσο, επειδή το πουλόβερ είναι από μόνο του ένα βαρύ κομμάτι, μη το παρακάνετε με τις δαντέλες.

Για να τοποθετήσετε τη δαντέλα σταθερά στο πουλόβερ, χρησιμοποιήστε σταθερές κλωστές, ιδανικές να προσφέρουν σίγουρο κράτημα. Γυρίστε το πουλόβερ ανάποδα και με βελόνα ράψετε τη δαντέλα στο κάτω μέρος ή στις άκρες των μανικιών. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, αν θέλετε μπορείτε να περάσετε μια στρώση από κόλλα υφάσματος για να κολλήσει τέλεια πάνω στο ρούχο σας.

Διακοσμείστε το τζιν μπουφάν σας με δαντέλα

Τα τζιν μπουφάν έχουν από μόνα τους ένα ξεχωριστό και διαχρονικό στιλ. Είναι από τα λίγα κομμάτια που είναι πάντα στη μόδα. Ένα τζιν μπουφάν είτε είναι παλιό είτε έχει φθαρεί από τη χρήση, μπορείτε να το διακοσμήσετε με δαντέλες, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το στιλ τους. Όλες οι δαντέλες, κάθε είδους, είναι ιδανικές να στολίσουν το τζιν μπουφάν σας. Προτιμήστε καλύτερα δαντέλες σε άσπρο ή μαύρο χρώμα, για ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε την δαντέλα κάτω από τον γιακά, έως πριν την πλάτη και συνεχίστε κατά μήκος μέχρι το μπροστινό μέρος πάνω από τις τσέπες στο στήθος. Ειδικά οι ελαστικές δαντέλες επιφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε με κλωστή και βελόνα ή και με κόλλα υφάσματος.

Φτιάξτε γιακά από δαντέλα

Φορέματα με ψηλή λαιμόκοψη είναι ιδανική επιλογή για ρομαντικές ή και αυστηρές εμφανίσεις. Τα συγκεκριμένα φορέματα μπορείτε να τα στολίσετε με γιακά από δαντέλα, για πιο ωραίες εμφανίσεις. Είναι πολύ εύκολο να τοποθετήσετε δαντέλα πάνω στο ύφασμα, καθώς είναι έτοιμη ήδη να ραφτεί πάνω στο φόρεμα. Οι βαμβακερές δαντέλες είναι η καλύτερη επιλογή για δημιουργία γιακά πάνω στο φόρεμα.

Επιλέξτε το χρώμα δαντέλας που ταιριάζει περισσότερο στο χρώμα του φορέματος. Γυρίστε ανάποδα το φόρεμα και ξεκινήστε το ράψιμο της δαντέλας στη ραφή του λαιμού. Χρησιμοποιείστε σταθερές κλωστές, για ένα πιο σίγουρο κράτημα. Μόλις τελειώσετε το ράψιμο, γυρίστε το φόρεμα από την σωστή μεριά και αφήστε τον γιακά να πέσει μπροστά. Να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Πως να βάλουμε τη δαντέλα στα ρούχα μας

Ανανεώστε τις μπλούζες σας με δαντέλα vol.1

Όλες οι γυναίκες έχουν απλές καθημερινές μπλούζες και T-shirt. Ξέρετε όμως ότι μπορείτε να τους προσδώσετε ένα άλλο στιλ αν τους τοποθετήσετε δαντέλες; Ράβοντας δαντέλα στην πλάτη, στο στήθος, στις άκρες των μανικιών ή και ως επέκταση στο κάτω μέρος, δίνετε μεγαλύτερη κομψότητα στην μπλούζα σας.

Μπορείτε να ράψετε τη λωρίδα της δαντέλας κάθετα ή οριζόντια. Ανάλογα το χρώμα της μπλούζας, δώστε μεγάλη σημασία στο τι χρώμα δαντέλας θα χρησιμοποιήσετε, για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Τα μπλουζάκια από απλά υλικά, είναι η καλύτερη επιλογή για τέτοιες μεταποιήσεις. Ξεκινήστε, λοιπόν, το ράψιμο και δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα!

Ανανεώστε τις μπλούζες σας με δαντέλα vol.2

Σε συνέχεια της προηγούμενης κατηγορίας, σας προτείνουμε άλλη μια πιο σικ μεταποίηση να κάνετε. Πάρτε ένα ψαλίδι, τα υλικά ραψίματός σας, τις δαντέλες και ξεκινήστε το ράψιμο. Αρχικά με το ψαλίδι μπορείτε να κόψετε μέρος της πλάτης, τα πλαϊνά της μπλούζας ή των μανικιών και τοποθετήστε στη μέση τη δαντέλα σας. Με αυτή την πρακτική να ξέρετε πως όχι μόνο θα δώσετε άλλο στιλ στα ρούχα σας, αλλά θα ξαναφορέσετε ρούχα που δεν σας έκαναν μέχρι τώρα.

Για αυτή τη μεταποίηση ιδανικές είναι οι ελαστικές δαντέλες αλλά και οι κιπούρ και οι σταθερές. Κόβοντας τα μανίκια, τα πλαϊνα ή την πλάτη μπορείτε να ράψετε τη δαντέλα με υλικά ραπτικής, για σταθερό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το κόψιμο στα μανίκια, οι μπλούζες ¾ είναι η καλύτερη επιλογή. Να είστε σίγουρες πως θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Δώσε ξεχωριστό στιλ στη φούστα σου με δαντέλα

Δώστε ξεχωριστό στιλ στις αγαπημένες σας φούστες, με τις κατάλληλες δαντέλες που θα διακοσμήσουν τη μέση ή το στρίφωμα. Τοποθετώντας δαντέλα στη μέση της φούστας, αμέσως θα της δώσετε ένα πιο casual στιλ. Βάζοντας στο στρίφωμα δαντέλα και την μακραίνετε και της δίνετε ένα διαφορετικό και πιο πρωτότυπο στιλ.

Ανάλογα το χρώμα της φούστας σας, επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση στη δαντέλα, ώστε να ταιριάζει αρμονικά με αυτή. Ιδανικές δαντέλες για φούστες είναι οι χρυσές, κιπούρ και τα σιρίτια. Οι δαντέλες τοποθετούνται πολύ εύκολα πάνω στη φούστα. Χρησιμοποιήστε την ραπτομηχανή σας και τις κατάλληλες κλωστές, που προσφέρουν καλύτερο κράτημα.

Βάλτε δαντέλα στο παλιό τζιν παντελόνι ή σορτς

Τα τζιν με σκισίματα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ντουλάπα μιας γυναίκας. Αν έχουν, όμως, μεγαλώσει τα σκισίματα ή δεν νιώθετε πια άνετα να τα φορέσετε, υπάρχει λύση. Τοποθετήστε κάποια δαντέλα βαμβακερή ή ελαστική στο σημείο που είναι το σκίσιμο και αλλάξτε επιτόπου το στιλ του τζιν σας. Το ίδιο μπορείτε να το κάνετε και στις τσέπες τζιν παντελονιών και σορτς.

Μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε δαντέλα στα σκισίματα, χρησιμοποιώντας ραπτομηχανή. Γυρίστε το τζιν σας ανάποδα, κόψτε τη δαντέλα στο μήκος που αντιστοιχεί στο σημείο που θα τοποθετηθεί και ξεκινήστε το ράψιμο. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το στιλ στο τζιν παντελόνι ή το σορτς σας θα έχει αναβαθμιστεί!

Βγάλτε τον δημιουργικό σας εαυτό και δημιουργήστε με δαντέλες

Αυτές ήταν μόνο κάποιες συμβουλές σχετικά με το πως να μεταποιήσετε τα ρούχα σας, αναβαθμίζοντας το στιλ τους με δαντέλες. Επειδή μόδα είναι τα πάντα, μη διστάσετε να κάνετε τις αλλαγές που σας ταιριάζουν περισσότερο. Η προσθήκη δαντέλας στα ρούχα σας θα τα κάνει αξιοθαύμαστα!

Αν είστε τόσο δημιουργικές και γνωρίζετε από την τέχνη του πλεξίματος, μπορείτε να δημιουργήσετε με βελονάκι τις δικές σας δαντέλες. Χειροποίητες δαντέλες με το βελονάκι για δημιουργία γιακά ή προσθήκη στα τζιν παντελόνια σας θα είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή!

Δημιουργήστε με δαντέλα

Εμείς, στο Περί Βελόνας και Κλωστής, σας παρέχουμε όποιο είδος δαντέλας και αν ψάχνετε για τις δημιουργίες σας. Οι εξαιρετικής ποιότητας δαντέλες μας θα χαρίσουν στα ρούχα σας εκπληκτικά αποτελέσματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στα ρούχα σας. Επίσης, σας παρέχουμε και όλα τα υλικά ραπτικής που θα χρειαστείτε για τις δημιουργίες σας, για να επιλέξετε. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με το πως να τοποθετήσετε καλύτερα τις δαντέλες στα ρούχα σας, ρωτήστε μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.