Κορδέλα Πρωταγωνίστρια και τα Χριστούγεννα

Ο Δεκέμβρης μόλις ξεκίνησε και μικροί και μεγάλοι μετράμε ήδη αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Λίγες μέρες μένουν ακόμα και, φυσικά, τα στολίδια και τα δώρα έχουν την τιμητική τους. Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνίστρια των χριστουγεννιάτικων ημερών δεν μπορεί παρά να είναι και… η κορδέλα!

Στο Περί Βελόνας και Κλωστής, όπως σίγουρα γνωρίζεις ήδη, αγαπάμε όλων των ειδών τις κορδέλες, πόσο μάλλον δε τα Χριστούγεννα! Κι όχι αδίκως βέβαια, καθώς οι συνηθισμένες μεν αλλά ποτέ βαρετές κορδέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους!

Κόκκινη Κορδέλα Δώρο

Έξυπνοι Τρόποι Χρήσης της Κορδέλας

Συμφωνούμε όλοι ότι η κορδέλα είναι από εκείνα τα μαγικά αντικείμενα που μπορούν με απλό τρόπο να ομορφύνουν και να δώσουν προσωπικό χαρακτήρα σε οποιοδήποτε πράγμα κληθούν να διακοσμήσουν.

Στο Περί Βελόνας και Κλωστής, η ποικιλία μας σε κορδέλες είναι ενδεικτική της ιδιαίτερής μας προτίμησης σε αυτές: θα βρεις άπειρες για να διαλέξεις σε διάφορες υφές – βαμβάκι, σατέν ή οργάντζα – αλλά και διάφορα σχέδια και χρώματα – καρό, πουά, ή φλοράλ.

Όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι βελούδινες κορδέλες σε όλα τα χρώματα έχουν σίγουρα μεγαλύτερη απήχηση, ως ύφασμα που στην πλειοψηφία του φοριέται τον χειμώνα – μήπως γιατί μας θυμίζει την στολή του Άγιου Βασίλη;

Όποιο ύφασμα κορδέλας κι αν επιλέξεις να αγοράσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα έχεις αρκετές, αφού πάντα θα βρεις τρόπο να τις αξιοποιήσεις κάπου.

Στολίστε Γιορτινά το Σπίτι με Κορδέλες

Τύλιξες όλα τα δώρα των Χριστουγέννων λοιπόν αλλά σου περίσσεψαν πολλές από τις κορδέλες που διάλεξες; Είσαι τυχερός, γιατί η κορδέλα μπορεί να διακοσμήσει και να μεταμορφώσει τα πάντα! Άλλοι πιο νωρίς, άλλοι τελευταία στιγμή, όλοι όμως κάτι κάνουμε για να διακοσμήσουμε λίγο τον χώρο μας όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Και σε αυτήν την περίπτωση, η κορδέλα μπορεί να μας λύσει τα χέρια, φέρνοντας πανεύκολα χριστουγεννιάτικο κλίμα στο σπίτι ή το γραφείο. Ακόμα κι αν κάπως αμέλησες δηλαδή να κατεβάσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή έχεις μικρό χώρο και δεν θες να τον φορτώσεις άλλο, οι κορδέλες είναι η λύση που ζητάς!

Με κορδέλες σε όποιο ύφασμα και χρώμα προτιμάς (μην περιοριστείς μόνο στα κλασικά γιορτινά κόκκινο και πράσινο), μπορείς να τυλίξεις τις πόρτες, τα παράθυρα, το φωτιστικό του σαλονιού, ακόμα και τα ντουλάπια της κουζίνας σου για να μοιάζουν με όμορφα γιορτινά δώρα! Συνδύασε επίσης κορδέλες σε διαφορετικό πλάτος για να σχηματίσεις περίτεχνους γιορτινούς φιόγκους και στόλισε με αυτούς τον τοίχο, το τζάκι ή το μπαλκόνι σου!

Εναλλακτικές Ιδέες Στολισμού με Κορδέλα

Αν πάλι έχεις ήδη κατεβάσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια και ψάχνεις έναν τρόπο να ανανεώσεις την διακόσμησή σου από πέρυσι, μπορείς να αντικαταστήσεις τις παραδοσιακές γιρλάντες του δέντρου με όμορφες κορδέλες στα χρώματα που προτιμάς.

Επίσης, μπορείς να δεις τα στολίδια σου με άλλο μάτι, διακοσμώντας τα ίδια με κορδελάκια – στολίζουμε τα στολίδια δηλαδή και αφήνουμε την χριστουγεννιάτικη διάθεση να απογειωθεί!

Για όσους προτιμούν τα πιο ρουστίκ πράγματα, οι κορδέλες από λινάτσα είναι μια όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, που ταιριάζει απόλυτα, για παράδειγμα, με εναλλακτικά γιορτινά κλαδιά ή κούτσουρα, αν είσαι από αυτούς που δεν επιλέγουν να στολίσουν το παραδοσιακό έλατο.

Κατασκευάστε Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Χρησιμοποιώντας Κορδέλες

Τέλος, μια όμορφη, οικονομική και πρωτότυπη ιδέα που θα αρέσει και στους μικρούς λάτρεις των χειροποίητων κατασκευών είναι να φτιάξεις μικρά και πολλά χριστουγεννιάτικα δεντράκια μόνο με μικρά αληθινά κλαδιά και κορδέλες. Είναι μια ιδέα που αγαπούν πολύ όσοι μένουν σε μικρά διαμερίσματα, αλλά κι όσοι θέλουν να δώσουν μια ελαφριά γιορτινή διάθεση στο γραφείο της δουλειάς τους.

Θα χρειαστείς μικρά κλαδάκια δέντρων (όχι ολόκληρους κορμούς, αλλά από αυτά που μπορούμε να βρούμε χιλιάδες περπατώντας για λίγο εκτός πόλης) και κορδέλες σε διάφορους πράσινους τόνους και διαφορετικό πλάτος. Δένοντας απλά κόμπο τις κορδέλες στο κλαδάκι, ξεκινώντας με τις πιο πλατές και μακριές από κάτω και συνεχίζοντας με τις πιο λεπτές και κοντές ψηλά, έχεις έτοιμη μια ολόδική σου μινιατούρα χριστουγεννιάτικου δέντρου από κορδέλες!

Φτιάξε πολλά και κρέμασέ τα στον τοίχο, τα ράφια της δουλειάς ή το παράθυρό σου κι άσε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να σου μεταφέρει λίγη από την μαγεία των ημερών… Χρόνια πολλά!

Στεφάνι με Κορδέλα
    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.