Πώς να φτιάξετε ένα τραπεζομάντηλο μέσης (ράνερ)

Η άνοιξη είναι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσουν τον χώρο τους με τραπεζομάντηλα σε αποχρώσεις της ανοιξιάτικης χρωματικής παλέτας. Για αυτό εμείς σας προτείνουμε έξυπνους και παράλληλα οικονομικούς τρόπους για να δώσετε στο σπίτι σας ανοιξιάτικες νότες που θα σας εντυπωσιάσουν. Ελάτε λοιπόν να καλωσορίσουμε μαζί την άνοιξη φτιάχνοντας τραπεζομάντηλα μέσης (ράνερ) τα οποία τοποθετούνται κατά μήκος του τραπεζιού, πάνω από τα τραπεζομάντηλα φαγητού.

Κατάλληλα Υλικά

Υλικά που Χρειάζεστε

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μισό μέτρο ύφασμα (κατά προτίμηση με ανοιξιάτικα χρώματα για να δώσουν ένταση στο τραπεζομάντηλο φαγητού)
  • Κλωστές σε χρώματα της επιλογής σας
  • Πλήρες σετ υλικών ραπτικής
  • ραπτομηχανή
  • χάρακα
  • σίδερο

Κατόπιν προμηθευτείτε τα υλικά που χρειάζεστε, επιλέξτε το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε. Οι διαστάσεις του τραπεζομάντηλου μέσης είναι 40εκ x 1.40εκ και τοποθετείται κάθετα του τραπεζιού. Στη συνέχεια συνιστούμε να το πλύνετε και μετά να το σιδερώσετε. Το πλύσιμο και το σιδέρωμα είναι μια απαιτητή διαδικασία προ του ραψίματος διότι αν πρωτίστως το ράψετε και μετά το πλύνετε, ενδέχεται το ύφασμα να συρρικνωθεί και το αποτέλεσμα του ραψίματος δεν θα είναι το επιθυμητό.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τα Υλικά

Εφόσον συγκεντρώσατε τα απαιτούμενα υλικά τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη επιφάνεια ώστε να απλώσετε το ύφασμα στρέφοντας την ανάποδη πλευρά προς τα πάνω. Με την κιμωλία και με τη χρήση μεζούρας σημαδεύετε περιμετρικά το ύφασμα χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνετε την ούγια του υφάσματος (την σκληρή δηλαδή άκρη του), την οποία στη συνέχεια πρέπει να κόψετε.

Τα Βήματα

Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε περιμετρικά το ύφασμα με ένα ψαλίδι ακολουθώντας τις γραμμές που σχηματίσατε με την κιμωλία. Έπειτα ξεκινάτε να φτιάχνετε το στρίφωμα διπλώνοντας το ύφασμα περιμετρικά κατά ένα εκατοστό στερεώνοντας το με καρφίτσες. Σε αυτό το στάδιο σιδερώνετε το ύφασμα και μετά αφαιρείτε τις καρφίτσες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία διπλώνοντας ένα ακόμη εκατοστό και τοποθετείτε καρφίτσες.

Συνεχίστε με Σιδέρωμα

Ακολουθεί σιδέρωμα, αφαίρεση των καρφιτσών και ξεδιπλώνετε το ύφασμα εστιάζοντας με προσοχή στις γωνίες. Θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί τσακίσεις στην κάθε γωνία του τραπεζομάντηλου όπου σχηματίζεται ένα μεγάλο τετράγωνο το οποίο αποτελείται από 4 μικρά τετράγωνα σε κάθε γωνία. Με την κιμωλία σημαδεύετε τη διαγώνια γραμμή που ξεκινά από το τετραγωνάκι που βρίσκεται αριστερά της μύτης και εκτείνεται (πάντα διαγωνίως) ως το τετράγωνο που βρίσκεται δεξιά της μύτης και στη συνέχεια κόβετε με ψαλίδι τη διαγώνια γραμμή.

Καταλήγοντας

Στη συνέχεια διπλώνετε τη γωνία, που κόψατε. Το ίδιο θα κάνετε με τα πλαϊνά, επάνω στην τελευταία δίπλωση του ενός εκατοστού. Μετά ξαναδιπλώνετε τα πλαϊνά επάνω στη δίπλωση του ενός εκατοστού που πραγματοποιήσατε αρχικά. Τέλος, γαζώνετε περιμετρικά το στρίφωμα και το τραπεζομάντηλο σας είναι έτοιμο για σιδέρωμα. Μπορείτε να το στρώσετε κάθετα ή οριζόντια του τραπεζομάντηλου φαγητού.

Πώς να φτιάξετε ένα τραπεζομάντηλο
    0
    Καλάθι Αγορών
    Άδεισμα ΚαλαθιούΕπιστροφή στο κατάστημα
      Calculate Shipping
      Cookie Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.